David Cyprian intra in lupta pentru coroana King Of The Hill 2014

Pustiul care la doar 15 ani trece linia de finish Red Bull Sea To Sky, iar primavara trecuta castiga la Arad clasa HOBBY a King of The Hill 2013 Hard Enduro este motivat ca anul acesta sa plece acasa cu marele premiu al clasei KNIGHTS (PRO) si anume, titul de King Of The Hill 2014.

Foto © Marek Vincik

Am stat putin de vorba cu David Cyprian si iata ce ne spune despre prima editie a King Of The Hill Hard Enduro: “Primul contact cu Ghiorocul a fost extraordinar! Mi-a placut foarte mult! Terenul este asemanator cu cel din Cehia, deci pot sa spun ca am fost pe “terenul de acasa”. Prima zi de concurs, Prologul, nu a fost foarte greu pentru mine, am nimerit intr-o grupa cu piloti buni, alaturi de tatal meu. Cu toate ca am cazut de doua ori, am reusit sa ma calific in TOP10,” ne declara pustiul care anul acesta face trecerea de la clasa Hobby la clasa PRO a King Of The Hill.

Prima zi in padure a fost una foarte grea. Traseul a fost foarte alunecos, cu multe paraie si foarte multe urcari abrupte, dar mi-a pacut foarte mult! Ultima zi de concurs a fost ceva mai usor, dar cu sectiuni de viteza si peisaje deosebite.

Sezonul 2013 pentru David Cyprian a inceput cu prima editie King Of The Hill 2013 Hard Enduro. La Enduropanorama si-a rupt mana si din pacate o pauza de doua luni a fost obligatorie. “Dupa accidentare am inceput impreuna cu tatal meu antrenamentele si pot spune ca finalul sezonului a fost unul foarte bun. Am obtinut locul 2 la Regiment 13 si m-am batut cu tatal meu, Zdenek Cyprián pentru podium la Hard Enduro Piatra Neamt, urmand ca pe final sa pot duce la capat Sea to Sky – probabil cea mai grea cursa la care am participat.

Acum ca anul viitor la King Of The Hill 2014 Hard Enduro, David face trecerea de la clasa mare l-am intrebat la ce rezultat se asteapta: “Sa fiu sincer, vreau in primul rand sa pot duce la bun sfarsit cursa pentru ca traseul este unul foarte greu, apoi daca este posibil o clasare in Top10 ar fi ideala,” ne declara in final pilotul sponsorizat de Cyprian S.R.O.


Acum stim secretul pustiului… a primit cateva sfaturi de la Jarvis!
Categories:

Posted by Paul Mos