Istoria Hard Enduro Club Arad incepe ca orice poveste din motorsportul autohton: o mana de oameni se aduna la sfarsit de saptamana, in cazul nostru intalnirea era undeva intr-un colt al padurilor din Ghioroc, la poalele Muntilor Zarandului. Incet, incet timp de cativa ani, am profitat de relieful variat al zonei si de la plimbarile pe drumurile forestiere am ajuns la Hard Enduro. Au urmat participarile la diferite concursuri din tara, lucru ce ne-a facut sa infiintam si Clubul, HECA, undeva prin anul 2009 la propuneara lui Marcel Vladutoiu, acum Presedintele Hard Enduro Club Arad.
In ciuda altitudinii joase, avem totusi unul dintre cele mai bune locuri pentru Hard Enduro din tara. De la urcari si sectiuni pentru incepatori, pana la portiuni de traseu ce pun probleme si pilotilor profesionisti.

Sediul clubului este la Ghioroc, la 30 minute de Arad. Comuna Ghioroc se bucura de un mare potential turistic datorita asezarii ei geografice si lacului de pescuit. Aici a luat fiinta prima linie electrificata din estul Europei si a opta din lume. Tot aici, s-au nascut renumitul vin Muscatul Ottonel, produs în podgoria de la Minis – Maderat se distinge prin aroma de iasomic. Merlotul, produs la Minis – Baratca are si el o serie de caracteristici care îl fac incomfundabil, aroma de fructe de padure proaspete. Un vin tipic pentru aceasta podgorie renumita este Merienfelder, cu o culoare galben – verzui si cu un gust catifelat.

Muzeul Vinului din Ghioroc, inaugurat în anul 1987, reprezinta unul dintre numeroasele obiective turistice ale acestei asezari. Aici pot fi gasite numeroase exponate, grafice, diferite ustensile utilizate de catre viticultori. Pe langa Muzeu Vinului in Ghioroc poate fi vizitat si Muzeul Agricol.

Lacul Ghioroc atrage an de an un numar tot mai mare de turisti. Dintre pestii existenti în balta amintim: crap, somn mare, caras, rosioara, babusca, platica. Lacul e ideal pentru practicarea sporturilor nautice, pescuit, scufundari sau plaja. În zona lacului se gasesc si numeroase spatii de cazare, de agrement. Noi, clubul HECA ne-am retras la Pensiunea KONAK situata chiar la poalele muntilor, deci locul ideal pentru enduro!